رتبه بندي شركت رويه اي مهم در جهت تشخيص صلاحيت شركت براي انجام امور مالي و فني محسوب مي شود. مبناي اخذ رتبه پيمانكار و اخذ رتبه مشاور شركت ها ضوابط و قوانين مصوب سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور مي باشد.
اين سازمان رتبه شركت ها را با توجه به قرارگيري شركت در يكي از پنج دسته شركت هاي پيمانكاري، مشاوره اي، انفورماتيك، EPC و انبوه سازي انجام مي دهد.
به عبارتي هر شركتي با توجه به نوع فعاليتش كه در يكي از پنج دسته شركت مذكور قرار گيرد ملزم به رتبه بندي و اخذ رتبه است اما سواي اينكه شركت چه رتبه اي اخذ نمايد و در رتبه بندي از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور نائل به چه رتبه اي شود، مي تواند با تلاش و فعاليت بيشتر و بهتر رتبه خود را ارتقا دهد.
رتبه بندي شركت
رتبه بندي
- رتبه بندي شركت ها حس رقابت در بين شركت ها را تقويت و تلاش هريك از آنها را براي اخذ رتبه هاي برتر نسبت به شركت هاي رقيب را بيشتر مي كند.
- تلاش بيشتر و انجام با كيفيت بالاتر امور، جهت اخذ رتبه هاي بالا توسط شركت ها به طور كلي به افزايش عمران و آباداني و رشد و توسعه كشور كمك خواهد كرد.
- اينكه شركت از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور چه رتبه اي اخذ كند نشان از وضعيت و شرايط كلي شركت دارد و از اين طريق نقاط قوت و ضعف شركت نمايان مي شود.
- اخذ رتبه شركت ها به سرمايه گذاران نيز كمك خواهد كرد تا سريع تر و بهتر در مورد سرمايه گذاري خود تصميم بگيرند و شركت هاي با رتبه هاي برتر و بالاتر را برگزينند.
- و در نهايت مهم ترين فايده رتبه پيمانكار و رتبه مشاور مي تواند اين نكته باشد كه هر سازماني اعم از دولتي يا خصوصي براي عقد قرارداد و همكاري با شركت، رتبه بندي و رتبه اخذ شده توسط آن شركت را به عنوان معياري براي بررسي توان مالي و فني شركت قرار مي دهد. سازمان هاي دولتي در اكثر موارد آگاهي از رتبه شركت ها و توان مالي و فني و مهندسي آن شركت را در جزو اولويت هاي مهم خود در انتخاب و گزينش شركتي جهت همكاري قرار مي دهند بنابراين گريد شركت و تلاش براي ارتقاي رتبه شركت از مهم ترين موضوعات در جهت پيشرفت آن مي باشد.
رتبه بندي شركت ها
با توجه به اهميت بالاي رتبه بندي شركت ها ، هر شركت يا واحد كسب و كاري بايد پس از تاسيس و ثبت شركت خود اقدام به پيگيري مراحل و فرآيند اخذ رتبه شركت باشد. در فرآيند اخذ رتبه پيمانكار و اخذ رتبه مشاور به هر شركتي عددي بين ۱ تا ۵ تعلق مي گيرد كه بهترين رتبه، اخذ رتبه ۱ و ضعيف ترين رتبه مسلماً رتبه ۵ خواهد بود؛ تلاش هر شركتي اخذ رتبه يك يا رتبه اي نزديك به يك مي باشد كه بعد از ثبت تغييرات شركت هم ميتوانيد اقدام بكنيد.
گريد شركت ها تاثير مستقيم بر روي ثبت برند شركت خواهد گذاشت و برند شركت هاي با رتبه ي برتر معروف تر و پر متقاضي تر و انگيزه كادر شركت براي توسعه و رشد شركت با برداشتن قدم هايي بزرگتر و پرشكوه تر بيشتر خواهد شد.
سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور گريد شركت ها را با در نظر داشتن قوانين و استانداردهاي اين سازمان و سطح قرارگيري شركت در احراز شرايط لازم جهت اعطاي رتبه را انجام مي دهد. توان فني و مالي شركت و سوابق و تجربه كاري كادر شركت از عوامل موثر بر اين خواهد بود كه شركت چه رتبه اي از ۱ تا ۵ را اخذ نمايد. اين فرآيند در حقيقت فرآيند تشخيص صلاحيت در رتبه مشاور و رتبه پيمانكار شركت ها مي باشد.
بدون طي فرآيند رتبه بندي و اخذ رتبه شركت از همكاري با ارگان هاي دولتي محروم خواهد شد چرا كه مراكز و سازمان هاي دولتي حق انعقاد قرارداد با شركت هاي فاقد رتبه را ندارند.
نحوه رتبه بندي شركت
اخذ رتبه پيمانكاري طي مراحلي بعد ار ثبت شركت و ثبت تغييرات شركت به ترتيب به صورت زير مي باشند صورت مي گيرد:
ساجات رتبه بندي
۱- ثبت نام ابتدايي در سايت سامانه ساجات رتبه بندي و دريافت كد رهگيري (كد رهگيري را تا پايان فرآيند گريد شركت و اخذ رتبه نزد خود نگه داريد.)
۲- بارگذاري مدارك لازم در سايت سامانه ساجات
۳- تحويل ساير مدارك موردنياز (كه امكان ارسال الكترونيكي آنها وجود ندارد) به سازمان ساجات
۴- پرداخت فيش و هزينه هاي مربوط به صندوق سامانه ساجات و ساير هزينه ها
۵- پيگيري هاي بعدي جهت رتبه بندي و اخذ رتبه مناسب و درخور براي شركت
مدارك لازم براي رتبه بندي شركت
در ميان اين مراحل، تهيه و آماده سازي صحيح و دقيق مدارك لازم براي رتبه بندي شركت و ارسال و تحويل بدون نقص و كم و كاست آنها به سايت و سازمان ساجات مهم ترين مرحله بوده و در صورت بروز هر گونه و خطا و اشتباهي در اين مرحله، فرآيند اخذ گريد دچار مشكل شده و علاوه بر اتلاف زمان، هزينه هاي صرف شده نيز چند برابر خواهند شد.
- یکشنبه ۰۶ مهر ۹۹ ۱۲:۵۸ ۹۸ بازديد
- ۰ نظر